Nieuws update Juli
3 August 2018
Sponsor nieuws
11 August 2018

Hoe mooi kan het zijn…

Hoe mooi kan het zijn…

Zaterdag werd er afgereisd naar de Achterhoek, voor de wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Lochem. Eenmaal ter plaatse zagen we dat de baan erg vochtig was, waaruit bleek dat er nog enig grondverzet benodigd was vooraleer we van start konden gaan. Uiteindelijk konden we rond de klok van 17.00u beginnen met de wedstrijd, wij zelf waren als tweede klasse aan de beurt.

Omdat de Keep Moving Orange zich niet door de zachte klei gewrongen kreeg, werd er vandaag gereden met de blauwe sleepwagen. Dit bood dus meteen al perspectief om weer eens een degelijke Light Modified-klasse te kunnen verrijden met z’n allen. Ondanks de verlengde baanpreparaties, bleek het alsnog een tricky baantje te zijn, waar je goed moest opletten wat je deed. Het was dus noodzaak om hier zo goed mogelijk op in te spelen. Na enkele runs in onze klasse bleek gelukkig dat we een sleepwagen hadden die voor iedereen kansen bood op een mooie run. Snelle starts, zonder de motor(en) de toerenbegrenzer in te moeten jagen. Dit gevolgd door een nette run, precies zo ons door velen geliefde spelletje, hoort te zijn!

Ditzelfde gold gelukkig ook voor ons vandaag. Omdat het dagprogramma later was begonnen door de baanvoorbereiding, werd er gewerkt met het floating finish-systeem. Met de Green Spirit 8 kwamen we tot een afstand van 106.97m, goed voor een 4e plaats achter Eurol Bandit, die hem op 108m stilzette. Met de Green Spirit 7 pakten we een mooie 2e plaats met een afstand van 110.07m! De verdiende overwinning ging naar Wicked Screamer met 114.61m.

We konden dus met een goed gevoel terug naar Biervliet! Niet alleen vanwege de behaalde resultaten, maar ook vanwege het feit dat we een NK-wedstrijd hebben verreden waar ieder weer van zijn eigen krachten uit kon gaan en niet de sleepwagen een bepalende rol heeft. We willen met z’n allen maar één ding en dat is een mooie show!

Met dank aan Jan Bakker voor de foto’s!

Comments are closed.