Füchtorf 2013 16-05-2013
In het laatste weekend van april waren we weer te gast op de thuiswedstrijd van het Green Monster Team in Füchtorf. Het was ook de eerste keer dat we met de vernieuwde Green Spirit 7 op pad waren. Bij de Green Spirit 6 was er nog even wat sleutelwerk aan te pas gekomen na de wedstrijd in Ahoy. Hier was namelijk een lekkage ontstaan tussen het inlaatspruitstuk en de cilinderkop, wat zorgde voor een brandje aan het einde van de run.

In Füchtorf reden we op zondag als eerste mee in de 3.5 ton. Dit was eigenlijk niet de bedoeling, maar door afzegging van de Deense Black Power werd ons gevraagd alsnog mee te rijden. Hiermee konden we mooi nog wat data verzamelen, want een topklassering zou er uiteraard niet inzitten in deze gewichtsklasse. Met een redelijk vlakke run werd 92.52 m behaald.

Nog niet geheel tevreden, besloten we dan ook voor de 2.5 ton de Griffon wat meer brandstof te geven. In deze klasse hadden we de proeftrek, waar Roy met een al beter lopende motor een Full Pull kon neerzetten. De sleepwagen werd hierna niet meer verzet waardoor een finaleplaats zeker was. Samen met Rocket Science en Le Coiffeur gingen we de finale in. In deze finale mochten we dus opnieuw als eerste aanhaken. Met een goede start kwam de trekker weg, maar zo rond de 40 meter raakte de machine in een spoor dat naar links trok, waar flink remmen niet meer tegen hielp en uiteindelijk na 89.45 m van het gas moest worden gegaan om niet buiten de baan te eindigen. Jack Stijnen kon zijn Rocket Science in het midden houden en pakte de overwinning met 103.55 m. Le Coiffeur werd derde na een onstuimige run: diskwalificatie.

Aan het einde van de middag volgde de 4.5 ton vrije klasse. Als vierde starter mocht Peter het gaan proberen. Met een zeer snelle start bleek dat de Griffons er zin in hadden vandaag. De tractor lichte zijn neus meteen en denderde in volle vaart naar het eind van de baan. Helaas ging het rond de 80 meter ineens mis, maar een fikse backfire ervoor zorgde dat het inlaatspruitstuk eraf klapte.. Ondanks dat gaf de uiteindelijke afstand, 96.23 m aan dat er serieus snelheid in de combinatie zat. Met een smile op zijn gezicht gaf Peter dan ook aan: “Jammer dat het kapot is, maar hoe hard de Griffons er vandaag aan trokken heb ik in de afgelopen 25 jaar nog niet meegemaakt…” Al snel bleek dat de brandstofafstelling wat aan de arme kant stond, maar deze info nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Wie wil winnen, probeert wat.. Uiteindelijk ging Whispering Giant met de winst aan de haal en werd de Green Fighter tweede. Peter mocht uiteindelijk nog plaatsnemen op de derde trede van het podium.

De schade na de wedstrijd zag er vrij ernstig uit in eerste aanzicht, maar bleek erg mee te vallen. Het spruitstuk zelf bleek niet opengescheurd, waardoor alleen enkele steuntjes moesten worden vervangen en enkele brandstofinjectoren moesten worden vervangen. Waardoor de machine alweer snel gereed stond voor de eerstvolgende wedstrijd in het Zweedse Lidköping. Donderdagmorgen zal er worden vertrokken voor de eerste Eurocup-ontmoeting van dit seizoen. Op de terugreis zal het Duitse Hassmoor nog worden aangedaan voor een demo-wedstrijd.

Met de Green Spirit 7 is er heel wat anders gebeurd afgelopen weken in de werkplaats. Al langere tijd werd duidelijk dat de overstap naar Puller2000 banden zeker nodig is om mee te kunnen blijven doen in de 2.5 ton klasse. Vanwege het gewicht konden we deze helaas nog niet plaatsen op deze machine. Plotseling kwam er toch snelheid in dit proces, waar we bij het Lambada Team een set gebruikte Puller2000’s hebben overgenomen en de tijd aanwezig was om de laatste kilo’s te winnen die benodigd waren om deze banden te kunnen leggen. Vanaf aankomende maandag in Didam zal dus ook deze machine op Puller2000 banden gaan rijden. De kilo’s zijn vooral aan de achterkant gewonnen, waar onder andere de rijderspositie een stuk naar beneden is gehaald door de rolkooi kleiner te maken. Dit geeft een heel ander uiterlijk aan de machine, maar het complete plaatje is er naar ons eigen mening alleen maar mooier op geworden.. Oordeel zelf, maandag in Didam, waar Angelo zijn maiden run zal maken op deze machine! ’t Komt goed!

Zie foto's (met dank aan Jan Bakker!)

Spits afbijten in Ahoy 25-03-2013
De wedstrijd waar we het afgelopen half jaar naartoe gewerkt hebben was dan eindelijk daar, de European Superpull. De laatste tijd werd duidelijk dat er vele fans benieuwd waren naar het nieuwe uiterlijk en er was dan ook veel bekijks bij de onthulling in Ahoy. Voor velen was de rode kleur even wennen, waar je dan ook regelmatig de vraag voorbij hoorde komen: “Hee, welke nieuwe trekker is dat daar..?”. Gelukkig werd het al snel goedgekeurd door iedereen en waren er enorm veel positieve reacties te horen.

Zoals elk jaar reden we dit jaar als laatste klasse in de avondsessie. Het was ’s avonds vanwege de lage buitentemperatuur in combinatie met de regen geen pretje om buiten te staan, dus was het maar goed dat de wedstrijd zelf binnen verreden kon worden. De avondsessie was al ietwat uitgelopen waardoor we pas rond 23.30u met de heavy modifieds konden aanvangen.

Na de proeftrek van Lambada die met moeite de Full Pull binnenhaalde, verwachtte iedereen dan ook dat deze sleepwagenafstelling zou blijven staan in verband met het tijdstip op dat moment. Ondanks dat wilde de wedstrijdleiding toch de sleepwagen lichter zetten om een aantal Full Pull’s te krijgen. Dit wekte wat verbazing op bij sommigen, maar vormde verder geen aanleiding tot paniek. De wedstrijdleiding had dit immers besloten en weet welke tijd ze tot hun beschikking hebben om de wedstrijd af te werken. Na onder andere Full Pull’s van Lambada en Whispering Giant was het onze beurt als zesde starter. Eric wist dat hij snel gas kon geven op deze goede baan vandaag en deed dit dan ook. Al snel na de start ging de trekker naar rechts, waardoor er bijgeremd moest worden, wat natuurlijk meters kost. Ondanks dit gingen de Griffons vrolijk verder en werd ook de Full Pull behaald! Een lekke inlaatpakking zorgde bij de linkermotor nog voor een klein brandje aan het eind van de run, maar dit leverde verder weinig problemen op en zou weer opgelost kunnen worden voor de finale.

De Full Pull werd ook door Simply Irresistible en Seaside Affair behaald, waardoor we met 5 teams in de finale stonden. Vervolgens mocht Lambada dus als eerste aanhaken in de finale. Toen de motoren werden opgestart kwam ineens het sein van de wedstrijdleiding dat de finale wegens tijdgebrek niet meer verreden zou worden.. Dit was natuurlijk een grote teleurstelling voor de teams, maar nog veel erger voor alle fans en sponsoren die speciaal naar dit evenement waren afgereisd.. Hierdoor kwam er dus een onverwacht einde aan deze 35e editie van de European Superpull en werd de heavy modified klasse afgesloten met 5 winnaars.

Om het publiek te bedanken en ze nogmaals het geluid te laten horen waar ze uiteindelijk voor gekomen waren, startten we de Griffons nogmaals en reden we samen met Lambada naar de uitgang van Ahoy. Het was een teleurstellende afsluiter van ons debuut in de nieuwe kleuren, maar ondanks dat zijn we trots op het geworden resultaat en de vele fraaie reacties die hierop gekomen zijn!

We gaan ons de komende weken gereedmaken voor het buitenseizoen, waarin we 28 april ook met de vernieuwde Green Spirit 7 aan de start zullen staan in het Duitse Füchtorf!


De allereerste! 06-03-2013
Zaterdag is het dan eindelijk zover, de allereerste wedstrijd in de nieuwe kleur! De afgelopen maanden zijn erg druk geweest, maar ondertussen zijn we bij de laatste loodjes aanbeland.

Afgelopen zaterdag is de Green Spirit 6 weer voor het eerst buiten geweest en hebben de Griffons van zich laten horen. Dit klonk allemaal zeer netjes, waardoor deze week een week is om alles af te werken en de machine netjes op te poetsen.

Donderdag zullen de spatborden en andere afschermingen terug komen van de bestickeraar, waarna we er weer één geheel van kunnen maken. Helaas blijft de vrachtwagen nog even achterwege, maar zal de trailer voorzien zijn van de geheel nieuwe ‘look’!

Beeldmateriaal hier op de site blijft nog even beperkt, zodat we aanstaande zaterdag de vernieuwde combinatie kunnen onthullen!
Op weg naar Ahoy! 18-01-2013
Allereerst willen wij alle teams, fans en alle sponsoren die ons team en de sport een warm hart toedragen, een geweldig 2013 toewensen. Het jaar is alweer een paar weken oud, waarin vele teams de laatste werkzaamheden verrichten aan hun tractoren voor de openingswedstrijd in de Zwolse IJsselhallen aanstaande zaterdag. Zelf zullen wij niet deelnemen aan deze wedstrijd. Dit omdat beide tractoren deze winter een ‘extreme makeover’ ondergaan wat betreft het uiterlijk..

Eind vorig seizoen werd natuurlijk bekend dat Frans Vervaet BV uit Biervliet ons zal gaan ondersteunen als hoofdsponsor. Omdat de bedrijfskleur van Frans Vervaet BV rood is, werd besloten om de tractoren en ook de gehele vrachtwagencombinatie van deze kleur te voorzien. Ook de frames van de tractoren worden opgefrist met een nieuw kleurtje. Zoals te zien is op de foto’s zal de vertrouwde combinatie geel/zwart worden vervangen door rood/grijs. In combinatie met een nieuwe bestickering, welke ontworpen zal worden door Pullingart.nl, zal dit een nieuw gezicht geven aan het Green Spirit Team. Na jaren het opvallende geel gedragen te hebben, zal dit toch een hele verandering zijn..

Zoals gezegd zullen we niet aanwezig zijn in Zwolle aanstaande zaterdag, maar zal het ‘rode’ debuut gemaakt worden in de Rotterdamse Ahoy. Hier zullen we rijden in de 4.5 ton, waar zoals elk jaar weer om de Jan van Alphen –trofee gestreden wordt. De rest van het komend seizoen zullen we net als vorig jaar met de Green Spirit 7 deelnemen in de Light Modified klasse van de NTTO Grand National competitie. Ook zullen we met zowel de Green Spirit 6 als de Green Spirit 7 in de Eurocup-competite aan de start staan. Dit in de 4.5 ton en 2.5 ton Modified.

Zoals op de wedstrijd zelf aangegeven is, was 2012 de laatste editie van de wedstrijd in Cadzand. We zullen de wedstrijd en alles eromheen zeker missen als organisatie, maar het geeft ons wel de gelegenheid om ons gedurende het seizoen nog meer op de tractoren te kunnen focussen. Voor de vaste bezoekers van de wedstrijd is de National wedstrijd in Bassevelde een goed alternatief om te komen kijken. Op zondag 26 mei zullen wij ook zelf deelnemen aan deze wedstrijd.

Voor het seizoen eenmaal van start kan gaan voor ons hebben we zeker nog het nodig werk te verrichten. Zo worden in alle motoren nieuwe drijfstangen gemonteerd deze winter. Ondertussen wordt de derde motor al onder handen genomen, dus vlot het aardig. Op één van onderstaande foto’s is te zien hoe de drijfstangen er uitzagen tijdens het maken ervan. Bij de Green Spirit 6 bleek helaas ook het differentieel gesneuveld, dus ook daar moeten nog enkele nieuwe tandwielen voor komen. Verder is het een kwestie van opbouwen de komende tijd. Beide frames zijn ondertussen weer ‘thuis’ gearriveerd in het nieuwe grijze kleurtje, waardoor alles weer gemonteerd kan worden hierop.

Een ander project deze winter is onze trailer. Hierin hebben we vorig jaar de binnenkant al voor een groot deel aangepakt. Deze winter bouwen we aan de linkerkant een luifel in die onze partytent zal vervangen. Deze luifel zal geheel dicht te maken zijn om zo ook bij slecht weer mooi beschut te kunnen zitten. Op dit moment wordt de bak gemonteerd waar de luifel in komt te zitten, met vervolgens de afdekklep die hierover valt om het geheel weer strak te krijgen tijdens het rijden.

Eind volgende week zal de trailer naar de familie Stuer vertrekken, waar ook de trailer een mooie rode kleur krijgt!